Waarom Eerlijk?

Eerlijk voor iedereen

Eerlijk Koffie heeft haar naam met veel zorgvuldigheid gekozen. We doen onze naam dan ook écht eer aan. Onze bonen worden namelijk rechtstreeks tegen een eerlijke prijs bij onze telers in Oost-Timor ingekocht. Doordat wij direct met onze boeren handelen, ontvangen zij een eerlijke prijs en ondersteunen wij hen in betere werkomstandigheden. Eerlijk Koffie hoopt op deze manier niet alleen persoonlijke en langdurige relaties op te bouwen met haar boeren, maar ook eerlijke en transparante handel in de gehele koffiewereld te stimuleren. Daarom geven wij het goede voorbeeld en lees je hier alles over waarom wij ons met trots Eerlijk Koffie noemen.

Stap 1
Over-ons-Stap1

Eerlijke koffiebonen worden geteeld in het verre Oost-Timor.

Stap 2
Over-ons-Stap2

Omdat we direct handelen met onze boeren, krijgen zij een eerlijke prijs.

Stap 3
Over-ons-Stap3

Alleen de hoogste kwaliteit bonen komen naar Deventer, waar ze lokaal gebrand worden.

Stap 4
Over-ons-Stap4

En nu kan jij genieten van jouw kopje 100% eerlijke koffie!

Direct trade koffie

De wereld een beetje beter maken

Eerlijk Koffie koopt haar koffiebonen rechtstreeks in bij haar koffietelers in Oost-Timor. Dit wordt ook wel ‘direct trade’ genoemd. Dat houdt in dat we alle schakels tussen onze boeren en onszelf overslaan en zelf op pad gaan om de wereld een beetje beter te maken. We kijken mee, proeven, maken duidelijke en goede afspraken en bouwen langdurige relaties met onze telers op. Op deze manier staan er geen grote organisaties met eigenbelangen tussen ons en onze boeren in. Door geen gebruik te maken van deze tussenhandelaren, blijft er plots veel geld over dat we direct aan onze boeren en hun families kunnen uitbetalen. Zo kunnen wij de hoogste kwaliteit koffie garanderen en weten we zeker dat iedere cent daadwerkelijk bij onze boeren terecht komt. Een win-winsituatie dus!

https://eerlijkkoffie.nl/wp-content/uploads/Direct-trade.jpg

Transparante koffiehandel

Ons steentje bijdragen aan eerlijke koffiehandel

Transparantie en eerlijk, twee grote woorden in de koffiewereld. Die moeten we dan ook waarmaken. Met onze koffieboeren hebben wij duidelijke afspraken over hun aandeel in Eerlijk Koffie. Voor iedere zak die wij verkopen, komt 1/3e deel van de totale prijs in hun portemonnee terecht. Waar die 33% vandaan komt? Een kleine rekensom. De huidige wereldwijde koffieprijs is momenteel op een absoluut dieptepunt. Dat komt doordat het aanbod koffiebonen groter is dan de vraag. Eén kilo Arabica bonen is vandaag de dag nog geen 2 euro waard. Meer ontvangt de gemiddelde teler dan ook zeker niet voor zijn koffiebonen. Stel dat wij de ruim genomen wereld koffieprijs aan onze boeren zouden betalen, dan zou dat slechts 9% zijn van onze totaalprijs. Waar dan die overige 24% aan opgaat? Juist, tussenhandelaren en andere derde partijen. Door direct trade te handelen met onze koffieboeren, ontvangen zij dus een écht eerlijke prijs, zodat zij hun families kunnen ondersteunen en een eerlijke toekomst op kunnen bouwen.

Zijn nog niet al jouw vragen over onze direct trade koffie beantwoord? Kijk eens op onze nieuwspagina. Hier delen we nog veel meer informatie, blogs en eerlijke weetjes. En anders ben je altijd meer dan welkom om contact met ons op te nemen of een keer een Eerlijk bakkie te komen doen!

Meer eerlijke informatie?
https://eerlijkkoffie.nl/wp-content/uploads/Eerlijk-koffie-bonen.jpg