Over Eerlijk Koffie

Hoe het allemaal begon...

Eerlijk Koffie is ontstaan vanuit passie. Passie voor koffie en passie voor ondernemen. Want een droom van de grond opbouwen, is wat ons van origine drijft. De uitdaging aangaan, ideeën waarmaken en een verhaal vertellen. En dat vervolgens delen met de wereld. De échte drijfveer achter dat verhaal is een kop koffie. Een eerlijke kop koffie. Een productieve dag begint bij die slok hete koffie die jou iedere ochtend uit bed haalt. Je wordt wakker, de aroma’s drijven je tegemoet en je voelt – nee, je wéét – dat dit jouw dag wordt. Zo ging ook de dag van start dat Eerlijk Koffie de wereld in werd geroepen. Dagelijkse uitdagingen stonden voor de deur en één daarvan werd geïnspireerd door die eerste slok. En we vroegen ons af: waarom gewone koffie drinken als het ook eerlijk kan? Eerlijk voor iedereen die de weg heeft gelegd voor dat kopje zwarte goud in jouw hand – eerlijk voor de telers, eerlijk voor de branders en eerlijk voor jou. Een nieuwe droom was geboren, klaar om waar te maken en te delen met jullie. Zodat jullie ook gepassioneerd en geïnspireerd worden om de keuze te maken voor Eerlijk Koffie. Want eerlijk is uiteindelijk beter voor iedereen. Nu en in de toekomst.

Stap 1
Over-ons-Stap1

Eerlijke koffiebonen worden geteeld in het verre Oost-Timor.

Stap 2
Over-ons-Stap2

Omdat we direct handelen met onze boeren, krijgen zij een eerlijke prijs.

Stap 3
Over-ons-Stap3

Alleen de hoogste kwaliteit bonen komen naar Deventer, waar ze lokaal gebrand worden.

Stap 4
Over-ons-Stap4

En nu kan jij genieten van jouw kopje 100% eerlijke koffie!

De weg naar eerlijk

Van koffiebes tot kopje koffie

Iedere dag rekenen we op onze koffie. De toekomst daarvan is verstrengeld met de toekomst van koffieboeren. Daarom worden de bonen van Eerlijk Koffie rechtstreeks bij onze telers ingekocht, tegen een eerlijke prijs. Onze bonen worden geteeld door veertien kleine boeren in Goulala, een dorpje in het zuidwesten van Oost-Timor. ‘Goulala’ is een naam die in de lokale Mambae-taal ‘in de wildernis van Casuarina‘ betekent. Dat komt van de hoge Casuarina-bomen die boven de plantages groeien en de koffieplanten beschermen tegen overmatige blootstelling aan de zon. De koffiebonen worden geoogst op 1.500 meter hoogte. Dit is niet zonder reden: de beste bonen groeien hoog. De koude nachten en warme dagen zijn verantwoordelijk voor de diepe en complexe smaak van onze koffie. Zo goed als onze telers voor onze koffiebonen zorgen, zo goed zorgen wij voor hen. Doordat wij direct met onze boeren handelen, ontvangen zij een eerlijke prijs en ondersteunen wij hen in betere werkomstandigheden. Onze bonen worden in harmonie met de natuur en de gemeenschap geteeld, zodat wij allemaal van een Eerlijk kopje Koffie kunnen genieten. Want eerlijke koffie moet ook gewoon goede koffie zijn.

https://eerlijkkoffie.nl/wp-content/uploads/Direct-trade.jpg

Persoonlijk contact met onze telers

Direct trade

De koffietelers waarmee Eerlijk Koffie samenwerkt, inspireren ons om het beste in onze koffie naar boven te halen. Met de grootste zorg telen en oogsten zij onze bonen. Altijd met respect voor mens en milieu. Hun passie voor de plantages, hun familie en hun manier van leven is hartverwarmend. Zo zien we dat de direct trade met onze telers nog veel meer oplevert dan alleen eerlijke handel en een eerlijke prijs voor onze boeren. Dankzij het persoonlijke contact leren wij onze telers écht kennen en weten we precies wat hen drijft en wat zij nodig hebben. Vaker wel dan niet hebben zij hun boerderijen van de grond opgebouwd. Die zijn uitgegroeid tot een familiebedrijf waarin kennis van generatie op generatie wordt doorgegeven. Zo heeft iedere teler zijn eigen verhaal. Met Eerlijk Koffie vertellen wij hun verhalen door.

Lees meer over onze boeren
https://eerlijkkoffie.nl/wp-content/uploads/Eerlijk-koffie-boer-uit-Oost-Timor.jpg

Zuivere koffie voor een eerlijke toekomst

(H)eerlijk, toch?

Met zorg, aandacht en een positief verhaal creëren wij drie variëteiten koffie. Onze bonen worden in Deventer gebrand tot milde, klassieke en sterke koffie. Zo is er altijd voor ieder wat wils. Onze klanten dienen dan ook hetzelfde doel als wij. Zij verbinden zich met onze koffie, zijn trots om die te schenken en gepassioneerd om onze waarden en verhalen te delen. Zonder hen was Eerlijk Koffie niet mogelijk. Samen maken we de cirkel rond en creëren we een eerlijke toekomst voor onze boeren in Oost-Timor. Drie smaken, één toekomst.

Keuze genoeg. De mooiste keuze is die voor eerlijk. Drink ook jouw favoriete koffie met eerlijke bonen.

https://eerlijkkoffie.nl/wp-content/uploads/Eerlijk-koffie-eerlijk-toekomst.jpg