Zo zet je de perfecte latte macchiato met 3 lagen

Het geheim onthuld...

27-02-2020

Ah, de latte macchiato… Heerlijk, prachtig en… een dicht boek! Want hoe zet je nu die mooie drie lagen zonder dat de koffielaag doorbreekt naar de onderste helft? Wij helpen je zetmethode van die (h)eerlijke latte macchiato eens en voor altijd beheersen. Watch and learn!

Het mysterie ontrafeld

Stap 1 | It’s all about de techniek… Schuim de melk op, maar zacht! Voor de perfecte latte macchiato wil je zo’n twee vingers aan melkschuim krijgen, en daarvoor schuim je de melk niet meer dan 7 seconden op. Daarna: verwarmen, verwarmen, verwarmen…

Stap 2 | Om alle bellen uit de melk te krijgen, tik je de melkkan een paar keer op het aanrecht.

Stap 3 | Schenk de melk in een glas, voordat je de koffie aanzet. Zo heeft de melkschuim de tijd om van de warme melk te scheiden en komt je espresso straks – je raadt het al – prachtig in het midden van die twee lagen terecht.

Stap 4 | Zet die (h)eerlijke espresso maar! In een klein koffiekannetje dit keer.

Stap 5 | Schenk de espresso rustig in de melk. Extra tip: wil je de kans op een doorbraak zo klein mogelijk maken? Schenk dan eerst een paar druppels kokend water in je espresso voordat je hem bij de melk gooit. Dit maakt de espresso wat minder compact.

Zelf aan de slag

En toen was je er al! Is die van jou ook zo mooi geworden? Nu serveer je altijd de mooiste latte macchiato’s aan je familie, collega’s, klanten en gasten. En jezelf natuurlijk. 😉 Wil jij nou altijd voldoende koffie op voorraad hebben, neem dan eens een kijkje op onze abonnementenpagina. Je kan een persoonlijk abonnement afsluiten waarmee jij maandelijks altijd precies genoeg koffie ontvangt. Zo kan je de dag altijd beginnen met een Eerlijke latte macchiato!