De beste koffie ter wereld is 100% Arabica koffie!

Met 100% Arabica koffie smaakt jouw kopje (h)eerlijke koffie pas écht goed

02-06-2020

Al we het over de beste koffie ter wereld hebben, dan wordt vaak snel gekeken naar de duurste koffie die verkrijgbaar is. Maar is de duurste koffie ook per se de beste koffie? Zeker niet! Natuurlijk is er voor iedereen een andere ‘beste koffie’. Maar er spelen wel degelijk verschillende factoren mee die de kwaliteit van koffie bepalen. Zo is Arabica koffie volgens velen toch wel de beste koffie ter wereld. Waarom? Dat leggen we je graag uit.

Arabica koffiebonen

Dure koffiebonen

Koffieplantages verspreiden zich over de hele wereld rondom de evenaar. De omgeving van de koffieplantage heeft grote invloed op de smaak van de koffiebonen. Zo smaken koffiebonen die groeien in Azië anders dan bijvoorbeeld in Colombia. Daarnaast verschillen de kosten ook per plek. Wist je dat de duurste koffie per kopje 50 dollar kost? Best duur voor één kopje koffie, niet? Het mooie is dat deze duurste koffiebonen uit de uitwerpselen van olifanten worden gehaald. Dat idee klinkt misschien niet voor iedereen even aangenaam, maar is een bijzondere methode die door velen geprezen wordt. Toch wil dit niet zeggen dat deze dure koffiebonen de beste koffie ter wereld is. Smaken verschillen per persoon. De beste koffie ter wereld verschilt dus ook voor iedereen.

De beste koffie

De beste koffie verschilt dus per persoon. De prijs heeft hier vrij weinig mee te maken. Arabica koffiebonen zijn wereldwijd de meest gedronken koffiesoort. De kans is dus groot dat Arabica koffie voor jou de beste koffie is. Arabica koffiebonen smaken aromatisch zacht en iets zoetachtig. Deze bonen zijn een geweldig basis voor een heerlijke kop koffie.

Koffiebonen van Eerlijk Koffie

Eerlijk Koffie levert 100% Arabica koffiebonen uit Oost-Timor. Deze koffiebonen zijn door middel van direct trade ingekocht. Door het inkopen van deze lekkere koffiebonen zorgen wij er ook voor dat de koffieboeren een rechtvaardige prijs voor hun koffiebonen ontvangen. In ruil daarvoor gaan de koffieboeren op zorgvuldige wijze om met onze koffiebonen. Denk hierbij aan het plukken van rijpe koffiebessen. Dit wordt op het juiste moment en op de juiste manier gedaan, zodat de smaak van de koffiebonen optimaal is. De 100% Arabica koffiebonen van Eerlijk Koffie worden op verschillende manier gebrand. Eerlijk Koffie heeft milde, klassieke en sterke koffiebonen voor jouw koffiedrank. Zo kan je altijd de beste variant koffiebonen kiezen voor jouw kopje Eerlijk Koffie!