Arabica koffiebonen

Eerlijk Koffie = 100% Arabica

De koffie van de Arabica koffiebonen is de meest gedronken koffie ter wereld. Deze koffiebonen vind je ook in het assortiment van Eerlijk Koffie. Er is dan ook genoeg te vertellen over deze gewilde Arabica koffiebonen!

Wat zijn Arabica koffiebonen?

Leer iedere dag wat nieuws!

Ongeveer 70 procent van de koffiemarkt bestaat uit Arabica bonen. Deze populaire koffieplant kan alleen op grote hoogtes groeien. Daarom groeit de plant op gemiddeld 1.500 meter hoogte. Deze koffieplant wordt voornamelijk geteeld in Zuid-Amerika. Er zijn inmiddels ruim 20 varianten bekend van de Arabica boon. Voordat de bonen gebrand worden, zijn Arabica koffiebonen groen, grijs of zelfs blauw (!) van kleur. Na de branding krijgt de koffieboon de bruine kleur die wij zo goed kennen en is de koffie geschikt voor consumptie.

Meer over vers gebrande bonen
https://eerlijkkoffie.nl/wp-content/uploads/Eerlijk-koffie-boer-uit-Oost-Timor-1.jpg

Wat is het verschil?

Arabica en Robusta koffiebonen

De Arabica koffiebonen zijn de grootste spelers op de markt, maar er bestaat ook een andere soort bonen: de Robusta koffiebonen. Wat is dan het verschil tussen deze twee typen koffiebonen? De Robusta koffiebonen bevatten meer cafeïne dan de Arabica koffiebonen. Een koffieplant maakt cafeïne aan ter bescherming van parasieten en ziekten. Omdat de Arabica plant op een grotere hoogte groeit, is er minder blootstelling aan deze potentiële bedreigingen. Hierdoor bevatten de Arabica bonen dus ook minder cafeïne dan de Robusta bonen. Het belangrijkste verschil tussen de bonen is daardoor de smaak. Waar de Arabica koffieboon een zachtere smaak heeft en rijk is aan verschillende aroma’s, beschikt de Robusta over een erg krachtige en iets bittere smaak. De Robusta wordt dan ook vaak gebruikt voor melanges, waarbij de bonen gemixt worden met Arabica koffiebonen. Op deze manier komen mooie smaaksensaties tot leven!

https://eerlijkkoffie.nl/wp-content/uploads/Toevoegingen-aan-jouw-kop-koffie-1.jpg

Arabica bonen op kantoor

Je koffiemachine wordt weer enthousiast begroet

Eén van de belangrijkste plekken om goede koffie te hebben, is natuurlijk op kantoor. De overheerlijke koffiebonen van de Arabica plant helpen je om een goede eerste indruk te maken! Zo zorg je voor een warm welkom voor je klanten en zijn ook je medewerkers altijd voorzien van een lekker kopje koffie. Bij het kiezen van koffie, raden wij je aan om altijd te gaan voor vers gebrande koffie. Hoe verser de koffie, hoe lekkerder. Het kopen van vers gebrande koffiebonen doe je eenvoudig bij Eerlijk Koffie. Met keuze uit drie verschillende roasts is er altijd een smaakbeleving die past bij jouw voorkeuren. Tijd dus voor een overheerlijke kop Arabica koffie!

https://eerlijkkoffie.nl/wp-content/uploads/afbeelding-min-scaled.jpg

Arabica bonen kopen

100% Eerlijke koffiebonen

Wil je op ieder moment voorzien zijn van Arabica bonen? Dan is een Eerlijk Koffie-abonnement iets voor jou! Je hoeft je nooit meer zorgen te maken of je nog wel genoeg koffie op voorraad hebt, want je zal nooit zonder koffie zitten. Het koffieabonnement van Eerlijk Koffie kan je geheel naar eigen wens invullen. De eerste stap is het kiezen van jouw roast. Vervolgens vul je in hoeveel koffiedrinkers er zijn binnen jouw onderneming en hoeveel kopjes koffie zijn ongeveer per persoon per dag drinken. Onze koffiemolen gaat voor je aan de slag en dan ligt er een vers gemalen abonnement voor je klaar! Wil jij ook genieten van de overheerlijke Arabica koffiebonen van Eerlijk Koffie? Kies dan hier jouw favoriete bonen en geniet binnen no time van een goede en bovenal eerlijke kop koffie.

Ook eerlijke koffie op kantoor?