Fairtrade of direct trade?

Eerlijke koffie door directe handel

Steeds meer producten zijn fairtrade te verkrijgen. Ook koffiebonen fairtrade kopen is mogelijk, maar heb je ook al eens gehoord van direct trade koffiebonen? Direct trade koffiebonen vind je bij Eerlijk Koffie.

Wat is het verschil?

Fairtrade versus direct trade koffiebonen

Naast fairtrade is direct trade de nieuwe trend in de koffiewereld. Bij fairtrade staat eerlijke handel centraal. Fairtrade wordt vaak gebruikt als het om handel van westerse landen met ontwikkelingslanden gaat, waarbij wordt gezorgd voor een betere handelsplek voor de boeren en arbeiders. Als je koffiebonen fairtrade koopt, heb je verder geen inzicht in de weg die de bonen afleggen voor ze bij jou in de koffiemachine zitten. Kies je voor direct trade koffiebonen, dan weet je dit wel. Bij direct trade wordt direct bij de boeren ingekocht. Koffiebranders hebben rechtstreeks contact met de boeren en er zitten geen andere organisaties of handelaren tussen. Dit heeft als voordeel dat de koffiebonen een kortere weg afleggen naar de consument, waardoor de CO2-footprint een stuk lager is. Met direct trade weet jij precies welke weg je koffiebonen hebben afgelegd. Direct trade koffiebonen vind je bij Eerlijk Koffie.

Waarom wij zo eerlijk zijn?
https://eerlijkkoffie.nl/wp-content/uploads/Eerlijk-koffie-bonen.jpg

Soorten direct trade bonen

Ga je voor mild, klassiek of toch sterk?

Koffiebonen fairtrade kopen? Ben jij iemand die wilt weten wat hij koopt, dan passen de direct trade koffiebonen meer in jouw straatje. Bij Eerlijk Koffie verkopen wij diverse soorten direct trade koffiebonen:

  • Mild | subtiel en zacht | Deze bonen worden op lage temperatuur gebrand. Hierdoor is er geen olielaagje aanwezig en komt de natuurlijke koffiesmaak tot uiting. Deze roast is ideaal voor beginnende koffiedrinkers om het smaakprofiel te bepalen.
  • Klassiek | lichtzure en -bittere tonen | De klassieke roast zijn een tikkeltje langer gebrand. Ook bij deze bonen is er nog geen olielaagje aanwezig en is de natuurlijke koffiesmaak te proeven. De natuurlijke smaak wordt hierbij wel aangevuld met diverse aroma’s.
  • Sterk | vol, intens en bitter | Door de lange branding van onze sterke roast krijgen de bonen een donkere chocoladekleur. Bij deze bonen is er wél een olielaagje aanwezig. De natuurlijke smaken van de koffiebonen zijn volledig vervangen door de aroma’s die voortkomen uit het brandingsproces. De sterke roast is perfect voor een heerlijke espresso.
https://eerlijkkoffie.nl/wp-content/uploads/eerlijk-koffie-home.jpg

Koffieabonnement bij Eerlijk Koffie

Direct trade koffiebonen direct op jouw deurmat

Wil je verse koffiebonen om thuis te genieten van heerlijke koffie? Of zoek je goede koffiebonen om iedereen op het kantoor blij te maken? Met een mooie selectie bonen in ons assortiment kan je binnen no time genieten van heerlijke koffie. Sluit een koffieabonnement af bij Eerlijk Koffie. Zo ben je altijd voorzien van verse koffiebonen. Jij bepaalt hoeveel zakken Eerlijk Koffie wij iedere maand bij je leveren. Bekijk hier onze koffiemogelijkheden!

Meer eerlijke informatie
https://eerlijkkoffie.nl/wp-content/uploads/flat-white.jpg