Zo leer je koffie drinken!

(En het echt lekker vinden!)

28-12-2020

Zo leer je koffie drinken!

Voor de meeste mensen geldt dat ze koffie moeten leren drinken. Grote kans dat je de smaak niet gelijk lekker vindt als je voor het eerst koffie drinkt. Misschien heb je het zelfs al heel vaak geprobeerd in de hoop dat je het lekker zou gaan vinden. Geef de moed niet op! Je kunt het echt leren drinken. Hoe je dat doet, vertellen we je graag. Want als je het ons vraagt, heeft iedereen er recht op om te leren genieten van een (h)eerlijk kopje koffie.

Bouw het langzaam op

Begin je gelijk met een espresso? Da’s niet zo slim, want die smaak is waarschijnlijk veel te heftig voor je. Je doet er veel beter aan om de smaak van koffie langzaamaan op te bouwen. Start bijvoorbeeld met een latte macchiato. Deze bestaat voor het overgrote deel uit melk en melkschuim, dus de koffiesmaak is hierin niet heel sterk aanwezig. Je kunt de smaak eventueel wat zoeter maken door er suiker aan toe te voegen of siroop met een smaak als hazelnoot of karamel. Een toef slagroom doet het ook altijd goed. Al moet je dat niet elke dag doen natuurlijk! Begin je eenmaal te wennen aan de koffiesmaak, stap dan eens over naar een cappuccino. In verhouding zit hier minder melk in, dus je zal meer koffie proeven. Ben je zover dat je het aandurft om een kop gewone koffie te proberen? Go for it! Desnoods eerst met een flinke scheut koffiemelk erin. Maar wij vinden ‘m het allerlekkerst zonder toevoegingen. Zo proef je de pure smaak van koffie. Je zal zien dat ook jij uiteindelijk uit gaat kijken naar een kopje zwarte koffie.

Drink goede koffie

Dit klinkt misschien als een open deur, maar het maakt wel degelijk een verschil. Neem het van echte koffieliefhebbers aan: dat kopje Senseo of oploskoffie haalt het simpelweg niet bij koffie die gemaakt is met koffiebonen van goede kwaliteit. Echt lekkere koffie wordt gemaakt met vers gemalen koffiebonen. Ook een goede koffiemachine draagt overigens bij aan de kwaliteit van je bakkie troost. En last but not least zijn je skills zeker niet onbelangrijk. Laat je dus goed informeren over hoe je de beste koffie maakt. Of beter nog: laat iemand anders het voor je doen!

De koffiebonen van Eerlijk Koffie

In het assortiment van Eerlijk Koffie vind je diverse soorten koffiebonen. Als beginnende koffiedrinker raden we je aan om te gaan voor onze milde koffiebonen. Doordat deze bonen licht gebrand zijn, is de smaak van de koffie niet te sterk. Klaar voor het echte werk? Stap dan over op onze klassieke koffiebonen of wie weet zelfs op de sterke variant. Wil je meer weten? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.