Welke koffiemachine en koffiebonen zijn het best?

Een kopje vol geschikte koffiebonen voor jou

28-10-2020

Het antwoord op deze vraag is niet eenduidig, want iedereen heeft een eigen smaak en eigen voorkeuren. Als je een echte koffieliefhebber bent, ben je continu op zoek naar de lekkerste koffie. En grote kans dat je ook op zoek bent of gaat naar de ideale koffiemachine. Maar met alleen het aanschaffen van een koffiemachine ben je er nog niet. Dan is het de vraag welke koffiebonen het best bij jou en je machine passen. Dat kan best een zoektocht zijn. Maar, geen zorgen, wij helpen je daar graag bij.

koffie zetten

Welke koffiemachine is geschikt voor mij?

Er zijn veel koffiemachines waar je als koffieliefhebber uit kan kiezen. Ook wij hebben een flink assortiment. Maar hoe kies je nu de meest geschikte voor jou? Dat doe je door te kijken naar de situatie(s) waarin je de koffiemachine gaat gebruiken. Denk hierbij aan een koffiemachine voor thuis, zodat je jezelf en je gasten kunt verwennen met de heerlijkste koffies, of een koffiemachine voor een horecazaak. De meeste koffieliefhebbers kiezen ervoor om hun koffiebonen net voor het zetten te malen. Het malen van koffiebonen kan op twee manieren. Je kunt kiezen voor een koffiemachine die een maler in het apparaat zelf heeft of voor een aparte koffiemolen, los van de machine. Bij Eerlijk Koffie vind je beide opties, zie onze koffiemachines. Wij hebben kleine koffiemachines voor in huis en grote koffiemachines waarmee je wel 4 kopjes koffie tegelijkertijd kunt zetten. Efficiënt toch?

Koffiebonen, welke passen bij jou en je koffiemachine?

Nadat je een koffiemachine hebt aangeschaft, is het zaak om te bepalen welke koffiebonen geschikt zijn voor jouw koffiemachine. Welke koffiebonen je kiest, is geheel afhankelijk van je smaak. Bovendien is de koffiesoort waar je voorkeur voor hebt ook belangrijk. We kennen verschillende koffiesoorten, zoals zwarte koffie, espresso, cappuccino, latte, latte macchiato, lungo en ga zo maar door. Melkkoffieliefhebbers houden meestal van een lichte koffiesmaak. De bittere koffiesmaak hoeft in hun koffie niet heel erg naar voren te komen. Koffieliefhebbers die de bittere koffiesmaak wel graag proeven in hun kopje koffie, houden over het algemeen van sterke koffiesoorten, denk aan zwart koffie of espresso. Om te kijken welke koffiebonen het beste bij jou en je koffiemachine passen, komt het aan op simpelweg proberen. Houd je van de bittere aromatische smaak van koffie? Kies dan voor sterke koffiebonen, zodat jouw koffiemachine je kan voorzien van een lekker sterk bakkie. Liever een zachte aromatische koffiesmaak? Probeer dan eens milde koffiebonen, die geschikt zijn voor bijvoorbeeld een cappuccino of latte macchiato.

Eerlijk koffie doet alles voor elke koffieliefhebber

Iedereen heeft een eigen smaak en dat begrijpen wij. Daarom hebben wij verschillende koffiebonen. Eerlijk Koffie biedt milde, klassieke en sterke koffiebonen, die geschikt zijn voor alle koffiesoorten. Weet je echt niet welke koffiebonen geschikt zijn voor jouw koffiemachine en jouw heerlijk kopje koffie? Geen stress, want wij denken graag met jou mee. Ben je er ook nog niet helemaal uit welke koffiemachine het beste bij jou past? Daar helpen wij je ook bij! Wij hebben verschillende koffiemachines in ons assortiment en geven je graag een persoonlijk advies. Meer weten over Eerlijk Koffie of over onze producten? Neem dan gerust contact op. Wij helpen je graag verder, zodat jij net zoals ons kunt genieten van een heerlijk kopje koffie!