Koffie is de oplossing voor deze drie dingen

Who knew?!

12-03-2021

Als je een echte koffieliefhebber bent, weet je ongetwijfeld dat koffie goed voor je is. Dit heerlijke zwarte goedje kan helpen om af te vallen en verlaagt de kans op hart- en vaatziekten (al ligt het er wel aan hoeveel kopjes je drinkt…). Daarnaast zitten er aan het drinken van koffie nog veel meer bewezen voordelen, hoe tof! Dus voordat je verder leest, pak er vooral even een bakje bij.

Voordeel numero uno – Je leeft langer

Het eerste voordeel is dat koffiedrinkers ouder worden dan niet-koffiedrinkers. Voor de niet-koffiedrinkers die dit lezen hebben we maar één tip: begin met het drinken van koffie! Uit een studie van het National Cancer Institute blijkt dat koffiedrinkers minder waarschijnlijk overlijden aan hartziektes, beroertes, diabetes en infecties. Er was pas resultaat te zien wanneer iemand 3 of meer kopjes per dag dronk. Door deze paar kopjes op een dag vermindert het risico op overlijden door een van de bovenstaande redenen met 10%! Waar wacht je nog op?!

2 – Goed voor je geheugen

Een ander voordeel, ook niet geheel onbelangrijk, is dat het drinken van koffie goed is voor je geheugen. Ten eerste verkleint het drinken van koffie de kans op Alzheimer. Op de universiteit van Zuid-Florida is uit onderzoek naar voren gekomen dat er een bepaalde stof in cafeïne zit, die weer invloed lijkt te hebben op een stof die Alzheimer bestrijdt. Lukt het je maar niet om dingen lang genoeg te onthouden? Koffie is wederom het antwoord. Door de cafeïne die je binnenkrijgt, kan je dingen wel 24 uur onthouden nadat je de informatie hebt ontvangen. Dus, heb je een belangrijke presentatie? Drink dan tijdens de voorbereiding, vooral de dag ervoor, een paar kopjes koffie.

3 – Minder snel depressief

Iets wat we in deze tijd allemaal wel kunnen gebruiken is een middeltje dat helpt tegen depressiviteit. Wij kunnen je vertellen dat koffie het middel bij uitstek is! In Amerika is een studie gedaan met 50.000 mensen. Hieruit bleek dat de kans op een depressie met 20% daalt wanneer je 2 of meer kopjes koffie per dag drinkt. De cafeïne helpt je bij het krijgen van een boost en geeft je een gelukkiger en meer tevreden gevoel.

Dus… drink koffie!

Als we je nu nog niet hebben over gehaald om koffie te gaan drinken, weten we het ook niet meer. Je wordt slanker, gelukkiger, minder vergeetachtig en je leeft ook nog eens langer. Je kunt dus eigenlijk wel zeggen dat koffie een echt wondermiddel is. Vooral in deze hectische tijd raden we je aan om soms even lekker achterover te leunen en te genieten van een (h)eerlijk bakje koffie.