Gekleurde koffie

welke kleur kies jij vandaag?

03-02-2021

Een groene, rode, gele of toch een veilige bruine koffie? Wat heeft jouw voorkeur? Steeds vaker komt het voorbij, de gekleurde koffie. Het ziet er natuurlijk super Instagrammable uit, maar wat is het nu eigenlijk? Is het een simpele kleurstof of komt er ook een heerlijke smaak aan te pas? Let’s find out! 😎

gekleurde-koffie

Wat is gekleurde koffie?

Wanneer je in de hipste tentjes in de Randstad of in de populaire koffietentjes op Bali bent geweest, dan weet jij het antwoord op deze vraag waarschijnlijk al wel. Gekleurde koffie is net zoals bonenkoffie te vinden in verschillende varianten én smaken. Yes, dit lees je goed! De gekleurde koffie brengt ook geheel nieuwe smaken met zich mee. 🤩 Geen smaakloze kleurstof dus. Hmm… Maar, wat kun je dan verwachten?

De kleuren komen voort uit diverse powerfoods. Populaire soorten zijn: matcha voor de kleur groen, beetroot voor een rode kleur en kurkuma voor gele koffie! Het is een gekleurde smaakpoeder die een extra powershot geeft aan jouw koffie. Of het daadwerkelijk bijdraagt aan je gezondheid, dat is niet bewezen. Maar, het ziet er hoe dan ook uit als een feestje! 🥳

Hoe maak ik zo’n vrolijk feestje?

De kleur is alleen te realiseren met opgeschuimde melk. Een cappuccino- of lattedrinker? Hoera, dan past deze koffie helemaal in jouw straatje! Het enige wat je nodig hebt voor het maken van dit feestelijke bakkie is koffie, melk en de gewenste poeder. En, de matcha-, beetroot- en kurkumapoeders zijn in bijna elke supermarkt te vinden. Ideaal, toch?

Tijdens het opschuimen van de melk moet je de kleurpoeder toevoegen. Je zult al snel zien dat jouw witte melk verandert in een kleurrijk spektakel. Het enige dat je na het opschuimen nog hoeft te doen, is jouw melk in de koffie gieten. En voilà, jouw kleurrijke koffie is klaar! Ben je een echte liefhebber van zwarte koffie? Wellicht is deze variant dan niet helemaal voor jou weggelegd. Alhoewel, misschien heb je dit juist wel een keer over voor dit maar al te vrolijke tafereel!

Hoe kleurrijk begin jij jouw dag?

Is gekleurde koffie voor jou weggelegd en ga je het proberen? Of blijf je lekker bij jouw vertrouwde bakkie (h)eerlijke koffie? Wij zijn benieuwd! Welke koffie je ook kiest, het is altijd een klein feestje.