Direct trade koffiebonen

100% eerlijk

Tegenwoordig moet koffie niet alleen goed en lekker zijn, maar bovenal ook eerlijk. Massaal wordt er gekozen voor fair trade koffiebonen of kleine koffiezaken die banden hebben met telers in het buitenland. Een relatief nieuwe vorm van eerlijke koffie is direct trade. Direct trade houdt in dat er directe handel met de koffieboeren plaatsvindt, zonder tussenkomst van andere handelaren of diensten die prijzen bepalen en contact hebben met de telers. Door rechtstreeks met koffieboeren te handelen, weet je dus zeker dat al je geld goed terecht komt en dat de telers een eerlijke prijs ontvangen voor hun koffiebonen. Eerlijk Koffie kiest ook voor direct trade en garandeert jou dan ook dat onze koffie 100% eerlijk is!

Voordeel direct trade

Directe koffiehandel

Door direct trade koffie af te nemen bij onze koffietelers, dragen wij ons steentje bij aan een betere en eerlijke wereld. Door onze directe koffiehandel slaan we alle schakels tussen onze boeren en onszelf over. We gaan zelf op pad, kijken mee, proeven, maken duidelijke en goede afspraken en bouwen langdurige relaties op met onze telers. Er staan dus geen grote organisaties met eigenbelangen tussen ons en onze boeren in! Door deze tussenhandelaren links te laten liggen, blijft er een hoop geld over dat we direct aan onze boeren en hun families kunnen uitbetalen. Zo garanderen we niet alleen de hoogste kwaliteit koffie, maar weten we ook zeker dat iedere cent daadwerkelijk bij onze boeren terecht komt. Dát is nou echt eerlijk.

https://eerlijkkoffie.nl/wp-content/uploads/Eerlijk-koffie-boer-uit-Oost-Timor.jpg

Directe handel

Eerlijk voor iedereen

Door koffie te drinken die door directe koffiehandel in jouw kopje terecht is gekomen, maak ook jij de wereld een stukje mooier. Maar hoe weet jij nu zeker waar jouw geld naartoe gaat? Om je zo veel mogelijk zekerheid te geven, willen we ook zo transparant mogelijk zijn in wat wij doen. Met onze koffieboeren hebben wij duidelijke afspraken gemaakt over hun aandeel in Eerlijk Koffie. Voor iedere zak die wij verkopen, komt 1/3e deel van de totale prijs in hun portemonnee terecht. Waar die 33% vandaan komt? Een kleine rekensom. De huidige wereldwijde koffieprijs is momenteel op een absoluut dieptepunt. Dat komt doordat het aanbod koffiebonen groter is dan de vraag. Eén kilo Arabica bonen is vandaag de dag nog geen 2 euro waard. Meer ontvangt de gemiddelde teler dan ook zeker niet voor zijn koffiebonen. Stel dat wij de ruim genomen wereld koffieprijs aan onze boeren zouden betalen, dan zou dat slechts 9% zijn van onze totaalprijs. Waar dan die overige 24% aan opgaat? Juist, tussenhandelaren en andere derde partijen. Door direct trade te handelen met onze koffieboeren, ontvangen zij dus een écht eerlijke prijs, zodat zij hun families kunnen ondersteunen en een eerlijke toekomst op kunnen bouwen.

https://eerlijkkoffie.nl/wp-content/uploads/direct-trade-4.jpg

Waarom direct trade?

En niet bijvoorbeeld fair trade?

Bij fair trade staat eerlijke handel op een andere manier centraal. Fair trade wordt vaak gebruikt als het om handel van westerse landen met ontwikkelingslanden gaat, waarbij wordt gezorgd voor een betere handelsplek voor de boeren en arbeiders. Als je voor fair trade koffiebonen kiest, heb je verder geen inzicht in de weg die de bonen afleggen voordat ze bij jou in de koffiemachine zitten. Kies je voor direct trade koffiebonen, dan weet je dit dus wel. Bij direct trade wordt direct bij onafhankelijke boeren ingekocht. Dit heeft als voordeel dat de koffiebonen een kortere weg afleggen naar de consument, waardoor ook de CO2-footprint een stuk lager is. Met direct trade weet jij dus precies welke weg je koffiebonen hebben afgelegd!

https://eerlijkkoffie.nl/wp-content/uploads/Eerlijk-koffie-bonen.jpg

Direct trade bonen kopen

(H)eerlijk, toch?

Wil jij ook bijdragen aan een betere wereld door écht eerlijke koffie te drinken? Dan zit je bij Eerlijk Koffie meer dan goed. Bestel direct jouw direct trade koffiebonen en draag jouw steentje bij aan eerlijke koffiehandel. Zijn nog niet al jouw vragen over de direct trade met onze boeren beantwoord? Neem dan vooral contact met ons op. Dan vertellen wij je meer!

https://eerlijkkoffie.nl/wp-content/uploads/Eerlijk-koffie-eerlijk-toekomst.jpg